Ildikó névnap

Női névnap: Adeliza névnap

Ildikó névnap – Minden, amit tudnod kell a névnapról

Az Ildikó név eredete és jelentése

Az Ildikó név eredetének több elmélete is létezik, amelyek mindegyike érdekes történelmi és nyelvészeti utazást kínál.

  • Germán eredet: A legelterjedtebb magyarázat szerint az Ildikó a germán eredetű Hildgard névből származik. Ez a név két részből áll: a hild jelentése „harc” vagy „csata”, míg a gard jelentése „védelem” vagy „őrzés”. Így a Hildgard jelentése „harcos védelmező” vagy „harcos hercegnő”, amely egy erős, határozott és bátor személyiséget tükröz.

  • Hun-germán kapcsolat: Egy másik elmélet szerint az Ildikó név Attila hun király feleségének, Krimhildának a nevéből ered. A Krimhilda név a germán Kriemhild név egy változata, amely szintén a „harc” és a „védelem” jelentésű szavakból áll. A monda szerint Krimhilda bosszút állt férje, Attila haláláért, ami még inkább alátámasztja a névhez kapcsolódó erős és határozott jellemvonásokat.

  • Magyar nyelvű fejlődés: A germán eredetű Krimhilda vagy Hildgard név a magyar nyelvben először Hildaként, majd Ildaként jelent meg. A latin nyelvű szövegekben pedig Ildico formában fordult elő. Végül az Ildikó alak vált a magyar nyelvben használt női névvé.

  • Jelentésrétegek: Az Ildikó név jelentése tehát több réteggel is bír. Egyrészt utal a harcra, a bátorságra és a határozottságra, másrészt a védelemre, az őrzésre és a gondoskodásra. Ez a kettősség teszi az Ildikó nevet különlegessé és sokrétűvé.

  • Egyéb értelmezések: Egyes források szerint az Ildikó név az ómagyar „ild” szóból is eredhet, amelynek jelentése „Hold” vagy „Hold fénye”. Ez az elmélet a névben szereplő „-kó” végződésre épül, amely az ómagyarban gyakran utalt a fényre vagy a ragyogásra. Ez az értelmezés egy lágyabb, romantikusabb képet fest az Ildikó névről, amely a szépséget, a nőiességet és a misztikumot hangsúlyozza.

Az Ildikó név tehát gazdag történelmi és nyelvészeti háttérrel rendelkezik, és jelentése több réteget is magában hordoz. Akár a harcos hercegnő, akár a Hold fényével ragyogó nő képét idézi fel bennünk, az Ildikó név egyértelműen egy erős, határozott és különleges személyiséget sugall.

Mikor van Ildikó névnap időpontja

Az Ildikó név hivatalos névnapja március 10-én van, azonban a hagyományok és a különböző források szerint több más napon is ünnepelhetik az Ildikók a névnapjukat.

Hivatalos névnap:

  • Március 10: Ez a nap a legelterjedtebb és hivatalosan is elismert Ildikó névnap. Ezen a napon ünneplik a legtöbben az Ildikó nevűek a névnapjukat, és a legtöbb naptárban is ezen a napon szerepel.

Egyéb névnapok:

  • Április 30: Egyes források szerint az Ildikó névnap április 30-án is lehet. Ez a dátum azonban kevésbé elterjedt, és nem szerepel a hivatalos naptárakban.
  • Szeptember 17., 21. és 23: Néhány helyen szeptemberben is ünneplik az Ildikó névnapot, de ezek a dátumok még kevésbé ismertek és elfogadottak.
  • November 17: Ritkán előfordul, hogy november 17-ét is Ildikó névnapként tartják számon, de ez a dátum is kevésbé elterjedt.

Miért van több névnap?

A névnapokhoz kapcsolódó dátumok változhatnak az idők során, és különböző források eltérő információkat adhatnak. Ez több okra vezethető vissza:

  • Egyházi hagyományok változása: A névnapok eredetileg az egyházi szentek ünnepeihez kapcsolódtak. Az idők során azonban az egyházi naptár változhatott, és új szentek kerülhettek be, vagy régiek kikerülhettek belőle, ami a névnapokhoz kapcsolódó dátumok változásához vezetett.
  • Regionális eltérések: A névnapokhoz kapcsolódó hagyományok régiónként is eltérhetnek. Egyes területeken más dátumokat tartanak számon, mint máshol, ami további névnapokat eredményezhet.
  • Családi hagyományok: Néhány családban saját hagyományaik vannak arra vonatkozóan, hogy mikor ünneplik az Ildikó névnapot. Ez lehet egy személyes emlékhez vagy egy másik családtag névnapjához kapcsolódó dátum.

Melyik névnapot válasszam?

Ha Ildikó vagy, vagy egy Ildikót szeretnél köszönteni, a legbiztosabb választás a március 10-i hivatalos névnap. Ha azonban tudod, hogy az adott személy más dátumot tart számon, vagy a családi hagyományok szerint más napon ünneplik a névnapot, akkor természetesen azt a dátumot érdemes választani. A lényeg, hogy a köszöntés szívből jövő legyen, és az ünnepelt érezze a szeretetet és a megbecsülést.

Hogyan lehet becézni az Ildikó nevet

Az Ildikó név számos kedves és szerethető becézéssel rendelkezik, amelyek a hivatalos névnél sokkal személyesebb és bensőségesebb hangvételt kölcsönöznek a megszólításnak. Ezek a becézések változatosak, és tükrözhetik a beszélő és az Ildikó közötti kapcsolatot, az Ildikó személyiségét, vagy egyszerűen csak a beszélő ízlését.

Gyakori becézések:

  • Ildi: Ez a legrövidebb és leggyakoribb becézés, amelyet szinte minden Ildikó ismer és használ. Egyszerű, könnyen kimondható és jól illik mindennapi helyzetekben.
  • Ildike: Ez a becézés egy kicsit hosszabb és játékosabb, mint az Ildi, és gyakran használják gyerekek vagy közeli barátok, családtagok. A „-ke” végződés kicsinyítő értelmű, így kifejezi a szeretetet és a gyengédséget.
  • Ildikém: Ez a becézés még személyesebb és bensőségesebb, mint az előző kettő. A „-kém” végződés birtokos jelentésű, így kifejezi, hogy az Ildikó fontos és értékes a beszélő számára. Gyakran használják szerelmespárok, szülők vagy nagyon közeli barátok.

Egyéb becézések:

  • Ildikóka: Ez a becézés hasonló az Ildikéhez, de a „-ka” végződés még játékosabb és kedvesebb hangvételt kölcsönöz neki.
  • Ildibaba: Ez a becézés kifejezetten gyerekes és aranyos, így főleg kisgyerekek vagy nagyon fiatal Ildikók esetében használják.
  • Ildimackó: Ez a becézés szintén gyerekes, de a „mackó” szó miatt egy kicsit erőteljesebb és játékosabb, mint az Ildibaba.
  • Ilcsi: Ez a becézés az Ildikó név egy régi, ma már ritkábban használt becézése.
  • Ilda: Ez a becézés szintén ritkább, de még mindig előfordulhat.
  • Ili: Ez a becézés nagyon rövid és egyszerű, de kevésbé elterjedt, mint az Ildi.
  • Ilike: Ez a becézés az Ildi és az Ildike keveréke, és egy kicsit játékosabb hangvételű.

Fontos megjegyzések:

  • Mindig vedd figyelembe az Ildikó személyiségét és a beszélővel való kapcsolatát, amikor becézést választasz.
  • Ha nem vagy biztos benne, hogy melyik becézés lenne a legmegfelelőbb, inkább kérdezd meg az Ildikót, hogy hogyan szereti, ha szólítják.
  • A becézések használata mindig a bizalom és a kölcsönös tisztelet jele.

Ildikó  rokon nevek és hasonló hangzású nevek

Az Ildikó névnek számos rokon neve és hasonló hangzású változata létezik, amelyek különböző nyelvekben és kultúrákban jelentek meg az idők során. Ezek a nevek érdekes betekintést nyújtanak az Ildikó név történetébe és elterjedésébe.

Rokon nevek:

  • Hilda: Ez a név az Ildikó név közvetlen őse, amely a germán hild („harc”) szóból származik. A Hilda név egyszerűbb és rövidebb, mint az Ildikó, de ugyanazt az erőt és határozottságot sugallja.
  • Hildegard: Ez a név szintén a germán hild és gard („védelem”) szavakból áll, és jelentése „harcos védelmező”. A Hildegard név hosszabb és összetettebb, mint az Ildikó, de ugyanazt a jelentésbeli mélységet hordozza.
  • Hildur: Ez a név az óészaki mitológiában ismert Valkűrök egyikének a neve volt. A Hildur név a germán hild szóból származik, és jelentése „harcos”. Ez a név a harc és a bátorság még erőteljesebb képét festi le, mint az Ildikó.
  • Ilda: Ez a név az Ildikó név egy régi, becézett változata, amely mára önálló névvé vált. Az Ilda név rövidebb és egyszerűbb, mint az Ildikó, de ugyanazt a jelentésbeli magot hordozza.
  • Ilcsi: Ez a név az Ildikó név egy másik becézett változata, amely szintén önálló névvé vált. Az Ilcsi név még játékosabb és kedvesebb, mint az Ilda.

Hasonló hangzású nevek:

  • Ilona: Ez a név a görög Helena névből származik, amelynek jelentése „fáklya” vagy „fény”. Az Ilona név hangzása hasonlít az Ildikóhoz, de jelentése és eredete teljesen más.
  • Edit: Ez a név a héber Ada névből származik, amelynek jelentése „ékszer” vagy „dísz”. Az Edit név hangzása szintén hasonlít az Ildikóhoz, de jelentése és eredete eltérő.
  • Ida: Ez a név a germán id („munka”) szóból származik. Az Ida név rövid és egyszerű, és hangzása emlékeztet az Ildikóéra, de jelentése más.

Az Ildikó név tehát számos rokon névvel és hasonló hangzású változatokkal rendelkezik, amelyek különböző nyelvekben és kultúrákban jelentek meg. Ezek a nevek gazdagítják az Ildikó név jelentését és történetét, és segítenek megérteni a név kulturális és nyelvi hátterét.

Ildikó  idegen nyelvű megfelelői

Az Ildikó név, bár elsősorban magyar nyelvterületen ismert és használt, számos idegen nyelvű megfelelővel és variációval rendelkezik, amelyek a név eredetének és elterjedésének lenyomatát hordozzák.

Germán eredetű megfelelők:

  • Hilda: Ez a név az Ildikó név legközvetlenebb őse, amely a germán hild („harc”) szóból származik. A Hilda név egyszerű és könnyen kiejthető, és számos germán nyelvben elterjedt, például angolul, németül, hollandul és skandináv nyelveken.
  • Hildegard: Ez a név szintén a germán hild és gard („védelem”) szavakból áll, és jelentése „harcos védelmező”. A Hildegard név összetettebb és elegánsabb, mint a Hilda, és szintén számos germán nyelvben használatos, például németül, angolul és franciául.
  • Matilda: Ez a név szintén germán eredetű, és a maht („hatalom”) és hild („harc”) szavakból áll, jelentése „hatalmas harcos”. A Matilda név az angol nyelvterületen különösen népszerű, de más nyelvekben is előfordul, például németül és franciául.

Egyéb európai megfelelők:

  • Ildegarda: Ez a név az Ildikó név olasz és spanyol megfelelője, amely a germán Hildegard névből származik. Az Ildegarda név megtartotta az eredeti név hangzását és jelentését, de az olasz és spanyol nyelvhez igazodva némileg módosult az írásmódja.

Ritkább változatok:

  • Ildico: Ez a név az Ildikó név latinosított változata, amelyet főként történelmi szövegekben használnak Attila hun király feleségére, Krimhildára utalva.
  • Ildica: Ez a név az Ildikó név egy másik ritka változata, amely főként a román nyelvterületen fordul elő.

Az Ildikó név tehát számos idegen nyelvű megfelelővel és variációval rendelkezik, amelyek a név germán eredetét és európai elterjedését tükrözik. Ezek a nevek lehetővé teszik az Ildikók számára, hogy más kultúrákban és nyelvekben is megtalálják a nevükhöz kapcsolódó identitásukat, és kapcsolatot teremtsenek más Ildikókkal vagy hasonló nevű emberekkel szerte a világon.

Közismert emberek Ildikó névvel

Az Ildikó név számos tehetséges és sikeres embert adott a magyar kultúrának és közéletnek. Íme néhány közismert személyiség, akik büszkén viselik ezt a nevet:

Színművészet:

  • Bánsági Ildikó: Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, a Nemzet Színésze. Számos színházi és filmes szerepben nyújtott emlékezetes alakítást, és a magyar színház- és filmművészet egyik legnagyobb alakja.
  • Pécsi Ildikó: Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész. Széles körben ismert és elismert színpadi és filmes szerepeiért, valamint humoros és közvetlen személyiségéért.
  • Gyebnár Ildikó: Színésznő, aki főként színházi szerepeiről ismert. A Pesti Magyar Színház tagja, és számos klasszikus és kortárs darabban nyújtott kiemelkedő alakítást.

Zene:

  • Keresztes Ildikó: EMeRTon-díjas énekesnő, aki a kilencvenes években vált ismertté pop-rock dalaival. Erőteljes hangja és karizmatikus személyisége miatt a magyar könnyűzene egyik meghatározó alakja.
  • Komlósi Ildikó: Liszt Ferenc-díjas operaénekesnő, a Magyar Állami Operaház magánénekese. Nemzetközi szinten is elismert mezzoszoprán énekesnő, aki számos operaszerepben aratott sikert.

Film:

  • Enyedi Ildikó: Kossuth-díjas filmrendező, forgatókönyvíró és egyetemi tanár. Filmjei, mint például a „Testről és lélekről” vagy az „Az én XX. századom”, nemzetközi elismerést és díjakat hoztak számára. Enyedi Ildikó a magyar filmművészet egyik legeredetibb és legelismertebb alkotója.

Egyéb területek:

  • Czigány Ildikó: Az első magyar női utasforgalmi pilóta, aki 1978-ban szerezte meg a pilótaengedélyét. Bátorságával és kitartásával utat tört a nők számára a repülés világában, és példaképként szolgálhat mindenki számára.
  • Bangóné Borbély Ildikó: Országgyűlési képviselő, aki több cikluson keresztül képviselte a választókerületét. Aktívan részt vesz a közéletben, és számos fontos ügyért küzd.
  • Ecsedy Ildikó: Nyelvész, sinológus, a kínai nyelv és kultúra szakértője. Számos könyvet és cikket írt a kínai nyelvről és kultúráról, és jelentősen hozzájárult a magyarországi sinológia fejlődéséhez.

Ezek a közismert Ildikók mindannyian tehetségesek és sikeresek a saját területükön, és büszkén viselik az Ildikó nevet. Példájuk azt mutatja, hogy az Ildikó név nemcsak szépséget és erőt sugároz, hanem a tehetség, a kitartás és a siker szimbóluma is lehet.

Az Ildikó név elemzése

Az Ildikó név elemzése során érdemes a numerológia, az asztrológia és az általános személyiségjegyek összefüggéseit is figyelembe venni, hogy teljesebb képet kapjunk az Ildikók lehetséges jellemvonásairól és hajlamairól.

Numerológia:

  • A 6-os szám jelentése: A numerológiában a 6-os szám a harmóniát, a családot, a felelősségvállalást és a gondoskodást jelképezi. Az Ildikók általában kiegyensúlyozott, békés és szeretetteljes személyiségek, akik számára fontos a család és az otthon melege.
  • Az Ildikók erősségei: Az Ildikók általában megbízhatóak, hűségesek és odaadóak. Szeretik a harmóniát és a szépséget, és törekszenek arra, hogy környezetükben békés és kellemes légkört teremtsenek. Kiváló problémamegoldók és közvetítők, akik képesek megérteni és elfogadni mások nézőpontját.
  • Az Ildikók kihívásai: Az Ildikók hajlamosak lehetnek túlzottan aggódni és mások problémáit magukra venni. Fontos számukra, hogy megtanuljanak nemet mondani és határokat szabni, hogy ne merüljenek ki érzelmileg.

Asztrológia:

  • A Vénusz bolygó hatása: A Vénusz a szerelem, a szépség, a harmónia és a művészetek bolygója. Az Ildikók általában vonzóak, kifinomult ízléssel rendelkeznek, és érzékenyek a szépségre és az esztétikumra. Gyakran rendelkeznek művészi tehetséggel, és élvezik a kreatív tevékenységeket.
  • Az Ildikók erősségei: Az Ildikók általában társaságkedvelők, barátságosak és könnyen teremtenek kapcsolatot másokkal. Szeretik az élet élvezetét, és képesek meglátni a szépet a hétköznapokban is. Romantikusak és érzékiek, és fontos számukra a harmonikus párkapcsolat.
  • Az Ildikók kihívásai: Az Ildikók hajlamosak lehetnek a felszínességre és az anyagiasságra. Fontos számukra, hogy megtanulják értékelni a belső értékeket és az igazi szépséget, és ne csak a külsőségekre figyeljenek.

Általános személyiségjegyek:

  • Barátságosság és nyitottság: Az Ildikók általában könnyen barátkoznak és jól kijönnek másokkal. Szeretik a társaságot és szívesen vesznek részt közösségi eseményeken.
  • Empátia és érzékenység: Az Ildikók érzékenyek mások érzéseire és könnyen megértik mások nézőpontját. Gyakran segítenek másoknak és önzetlenül támogatják szeretteiket.
  • Kreativitás és művészi hajlam: Az Ildikók gyakran rendelkeznek művészi tehetséggel és élvezik a kreatív tevékenységeket. Lehetnek jó zenészek, festők, írók vagy táncosok.
  • Harmónia és békesség: Az Ildikók szeretik a harmóniát és a békés környezetet. Kerülik a konfliktusokat és igyekeznek megoldani a nézeteltéréseket.

Az Ildikó név elemzése alapján az Ildikók általában szerető, gondoskodó, harmonikus és kreatív személyiségek, akik értékelik a szépséget és az élet élvezetét. Barátságosak, nyitottak és könnyen teremtenek kapcsolatot másokkal. Ugyanakkor fontos számukra, hogy megtanuljanak határokat szabni és ne csak a külsőségekre figyeljenek.

Fontos megjegyzés: A névelemzés csak általános tendenciákat mutat, és nem minden Ildikóra igazak a fenti jellemvonások. Minden ember egyedi és különleges, és személyiségét számos tényező befolyásolja, nem csak a neve.

Az Ildikó név gyakorisága

Az Ildikó név gyakorisága Magyarországon az elmúlt évtizedekben jelentős változásokon ment keresztül, tükrözve a névadási trendek és a társadalmi változások hatását.

A név népszerűségének csúcsa:

  • 20. század közepe: Az Ildikó név a 20. század közepén élte fénykorát, amikor az egyik legnépszerűbb női név volt Magyarországon. Ebben az időszakban számos újszülött lány kapta az Ildikó nevet, ami a név széles körű elterjedtségéhez vezetett.

A népszerűség csökkenése:

  • 20. század vége és 21. század eleje: A 20. század végére és a 21. század elejére az Ildikó név népszerűsége fokozatosan csökkent. Újabb, divatosabb nevek jelentek meg, és a szülők egyre inkább az egyedi és különleges neveket részesítették előnyben.

Jelenlegi helyzet:

  • Még mindig gyakori: Bár az Ildikó név népszerűsége csökkent, még mindig sok Ildikó él Magyarországon, különösen az idősebb korosztályokban. A 2021-es adatok szerint az Ildikó a 12. leggyakoribb női név volt a teljes lakosság körében, ami azt jelzi, hogy még mindig jelentős számban vannak Ildikók az országban.
  • Újszülöttek körében ritka: Az újszülöttek körében az Ildikó név már kevésbé népszerű. A 2021-es adatok alapján az Ildikó nem szerepelt a 100 leggyakoribb újszülött lánynév között, ami azt mutatja, hogy a fiatal szülők már ritkábban választják ezt a nevet gyermekük számára.

Az Ildikó név gyakorisága tehát jelentősen változott az elmúlt évtizedekben. Míg a 20. század közepén az egyik legnépszerűbb női név volt, addig napjainkban az újszülöttek körében már ritkábban fordul elő. Mindazonáltal az Ildikó még mindig egy gyakori név Magyarországon, különösen az idősebb generációk körében, és számos ismert és sikeres ember viseli ezt a nevet.

Az Ildikó névnaphoz tartozó érdekességek, hagyományok

Az Ildikó névnap, akárcsak más névnapok, számos érdekes hagyományhoz, szokáshoz és babonához kapcsolódik, amelyek a magyar kultúra és a népi hiedelemvilág részét képezik.

Érdekességek:

  • Névnapok eredete: A névnapok Magyarországon a kereszténység elterjedésével váltak népszerűvé. Eredetileg az egyházi szentek ünnepeihez kapcsolódtak, és az adott szenthez kapcsolódó név viselőit köszöntötték ezen a napon.
  • Névnapi köszöntések: A névnapi köszöntések hagyománya a középkorra nyúlik vissza. Eredetileg a köszöntések személyesen történtek, de ma már telefonon, üzenetben vagy online is kifejezhetjük jókívánságainkat.
  • Névnapi ajándékok: A névnapra általában kisebb ajándékokat szokás adni, például virágot, édességet, könyvet vagy személyes tárgyakat. A lényeg, hogy az ajándék kifejezze a szeretetünket és a megbecsülésünket az ünnepelt iránt.

Hagyományok és szokások:

  • Családi összejövetelek: A névnapok gyakran alkalmat adnak a családi összejövetelekre, ahol a rokonok és barátok együtt ünnepelhetik az ünnepeltet. Ilyenkor közös étkezésre, beszélgetésre és játékra kerül sor.
  • Névnapi torta: A névnapi ünnepségek elmaradhatatlan kelléke a névnapi torta, amelyen az ünnepelt neve és gyakran a névnap dátuma is szerepel. A torta elfogyasztása az ünneplés egyik fénypontja.
  • Virág ajándékozása: A virág a névnapi köszöntések egyik leggyakoribb formája. A virágválasztásnál érdemes figyelembe venni az ünnepelt kedvenc virágait vagy a névnaphoz kapcsolódó hagyományos virágokat.

Babonák és hiedelmek:

  • Elfelejtett köszöntés: A népi hiedelem szerint, ha valaki elfelejti köszönteni egy ismerősét a névnapján, az szerencsétlenséget hozhat. Ezért fontos, hogy odafigyeljünk a névnapokra és időben kifejezzük jókívánságainkat.
  • Névnapi kívánságok: Úgy tartják, hogy a névnapi kívánságok valóra válnak, ezért érdemes pozitív és jó dolgokat kívánni az ünnepeltnek.
  • Első köszöntő: Egyesek szerint az első köszöntőnek különleges jelentősége van, és az hozza a legtöbb szerencsét az ünnepeltnek.

Az Ildikó névnaphoz kapcsolódó hagyományok:

  • Március 10-i ünneplés: Az Ildikó névnap hivatalos dátuma március 10., így a legtöbb Ildikó ezen a napon ünnepli a névnapját.
  • Nincsenek specifikus hagyományok: Az Ildikó névnaphoz nem kapcsolódnak kifejezetten specifikus hagyományok vagy babonák, így az ünneplés általában a fent említett általános névnapi szokások szerint történik.

Az Ildikó névnap, akárcsak más névnapok, fontos szerepet tölt be a magyar kultúrában és a családi hagyományokban. Bár nincsenek kifejezetten az Ildikó névnaphoz kapcsolódó specifikus hagyományok, az ünneplés általában a fent említett általános névnapi szokások szerint történik. A lényeg, hogy az ünnepelt érezze a szeretetet és a megbecsülést, és hogy a névnap egy örömteli és emlékezetes esemény legyen számára.

15 Névnapi köszöntés Ildikó névnapra

  1. Boldog névnapot, Ildikó! Sok szeretettel köszöntelek ezen a különleges napon!
  2. Kedves Ildikó! Kívánom, hogy a névnapod legyen tele örömmel, boldogsággal és vidámsággal!
  3. Ildikó, Isten éltessen sokáig! Legyen szép a névnapod!
  4. Drága Ildikó! Szívből gratulálok a névnapodhoz! Kívánom, hogy minden álmod váljon valóra!
  5. Ildikém, boldog névnapot! Legyen csodálatos ez a napod!
  6. Ildikó, kívánok neked egy fantasztikus névnapot, tele meglepetésekkel és örömteli pillanatokkal!
  7. Kedves Ildikó! Sok boldogságot, egészséget és sikert kívánok a névnapodon!
  8. Ildikó, legyen a mai napod olyan ragyogó, mint a mosolyod! Boldog névnapot!
  9. Ildikém, szívből jövő szeretettel köszöntelek a névnapodon!
  10. Ildikó, kívánom, hogy a névnapod legyen olyan különleges, mint te magad!
  11. Kedves Ildikó! Ezen a jeles napon kívánok neked minden jót!
  12. Ildikó, boldog névnapot! Érezd jól magad ezen a különleges napon!
  13. Drága Ildikó! Kívánom, hogy a névnapod legyen tele szeretettel és boldogsággal!
  14. Ildikém, legyen a mai napod olyan szép, mint te magad! Boldog névnapot!
  15. Ildikó, kívánom, hogy a névnapod legyen emlékezetes és felejthetetlen!
Női névnap: Ildikó névnap
Női névnap: Ildikó névnap

Névnapok – névnap infók: