Géza névnap

Férfi nevek: Géza névnap

Géza névnap – Minden, amit tudnod kell a névnapról

A Géza név eredete és jelentése

A Géza név, bár első hallásra egyszerűnek és ismerősnek tűnhet, valójában egy rejtélyes és összetett történettel rendelkezik, amely a magyar történelem hajnaláig nyúlik vissza. A név eredetével és jelentésével kapcsolatban több elmélet is létezik, amelyek mindegyike érdekes betekintést nyújt a név kulturális és nyelvi hátterébe.

A legelterjedtebb elmélet: Török eredet

A leggyakrabban elfogadott elmélet szerint a Géza név török eredetű, és a „kezik” szóból származik, amelynek jelentése „látó” vagy „jövőbelátó”. Ez az értelmezés misztikus és spirituális vonásokat sugall, utalva a név viselőjének bölcsességére, intuíciójára és a dolgok mélyebb megértésére való képességére.

Alternatív elméletek:

  • Germán eredet: Egyes nyelvészek szerint a Géza név a germán „gisil” (túsz) vagy a „gaizaz” (lándzsa) szóból származik. Ez az értelmezés a névhez harciasabb és politikaiabb jelentést társít, utalva a név viselőjének bátorságára, illetve diplomáciai képességeire.

  • Magyar eredet: Vannak, akik a Géza nevet a régi magyar „gyécsa” szóból eredeztetik, amelynek jelentése „legkisebb fiú” vagy „legkisebb gyermek”. Ez az elmélet a név családi és társadalmi kontextusára utal, és a név viselőjét a család legfiatalabb tagjaként azonosítja.

Bár a Géza név pontos eredete és jelentése vitatott, a névhez kapcsolódó pozitív képzetek ma is relevánsak. A bölcsesség, az intuíció, a bátorság, a vezetői képességek és a családi összetartozás mind olyan értékek, amelyeket a mai társadalomban is nagyra becsülünk.

A Géza név viselése tehát nemcsak egy szép és hagyományos magyar névhez való kötődést jelent, hanem egyfajta identitást és életfilozófiát is kifejezhet. A név jelentése emlékeztethet bennünket arra, hogy törekedjünk a bölcsességre, az intuícióra, a bátorságra és a vezetői képességek fejlesztésére, valamint hogy ápoljuk a családi és közösségi kapcsolatainkat.

A Géza név eredete és jelentése összetett és sokrétű. Bár a pontos eredet nem teljesen tisztázott, a névhez kapcsolódó értékek és képzetek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy ez a név különleges és jelentőségteljes legyen a magyar kultúrában. A Géza név viselése tehát nemcsak egy szép és hagyományos névhez való kötődést jelent, hanem egyfajta identitást és életfilozófiát is kifejezhet.

Mikor van Géza névnap?

A Géza névnapjának időpontja meglepően változatos, több lehetőséget is kínálva az ünneplésre. Bár a hagyományos naptárakban február 25. szerepel Géza névnapjaként, valójában több alkalom is kínálkozik a Gézák köszöntésére, beleértve egy különleges szabályt a szökőévekre vonatkozóan.

A hivatalos és nem hivatalos névnapok:

  • Február 25. (szökőévben február 26.): Ez a Géza név elsődleges és legelterjedtebb névnapja, amely a legtöbb naptárban és forrásban is szerepel. Ezen a napon a legtöbb Géza ünnepli a névnapját, és a családtagok, barátok is ekkor köszöntik fel őket.

A további névnapok kevésbé ismertek, de szintén említésre méltóak:

  • Február 26.
  • Május 8.
  • Augusztus 6.

A „Géza ugrása”

A szökőévekben a február 25-i dátum február 26-ra tolódik, hogy a naptár összhangban maradjon a Föld Nap körüli keringésével. Ez a plusz nap a Gergely-naptár bevezetése óta létezik, és a hagyomány szerint Géza napja is „ugrik” egyet ilyenkor.

Melyik névnapot válasszuk?

Ha szeretnél Géza nevű ismerősödet, barátodat vagy családtagodat felköszönteni névnapján, a legbiztosabb választás a következő:

  • Nem szökőévben: Február 25.
  • Szökőévben: Február 26.

Ha azonban tudod, hogy az ünnepelt más dátumot tart számon, vagy a családjában más hagyományok élnek ezzel kapcsolatban, természetesen ahhoz igazodhatsz.

Bármelyik dátumot is választjuk, a legfontosabb, hogy az ünneplés szívből jövő legyen. A névnap egy remek alkalom arra, hogy kifejezzük az ünnepelt iránti szeretetünket és megbecsülésünket, és hogy örömteli pillanatokat szerezzünk neki. A Géza névnap megünneplése lehetőséget ad arra, hogy a név különleges jelentését és az ünnepelt egyedi személyiségét is ünnepeljük.

Összefoglalva:

  • A Géza név hivatalos névnapja február 25., kivéve szökőévekben, amikor február 26-ra esik.
  • A „Géza ugrása” a szökőévekhez kapcsolódó hagyomány, amikor a névnap egy nappal eltolódik.
  • További lehetséges névnapok: február 26., május 8. és augusztus 6.
  • A névnapok megünneplése személyes döntés kérdése is, így ha máskor szeretnéd ünnepelni, azt is megteheted.
  • A legfontosabb, hogy a köszöntés szívből jövő legyen!

Hogyan lehet becézni a Gézát?

A Géza név, bár rövid és tömör, számos becézési lehetőséget kínál, amelyekkel még személyesebbé és meghittebbé tehetjük a megszólítást. Íme néhány a leggyakoribb és legkreatívabb becenevek közül:

Rövid és egyszerű becézések:

  • Gege: Ez a becenév talán a legismertebb és legelterjedtebb a Géza nevéből. Rövid, könnyen kimondható és barátságos hangzású. Gyakran használják barátok, családtagok és kollégák egyaránt.
  • Gézu: Ez a becenév is rövid és egyszerű, de kicsit játékosabb hangulatú, mint a Gege. Főleg fiatalabb Gézák körében lehet népszerű.

Kicsinyítő képzős becézések:

  • Gézuka: Ez a becenév kicsinyítő képzővel ellátott, így még inkább kifejezi a szeretetet és a törődést. Gyakran használják szülők, nagyszülők és közeli hozzátartozók.
  • Gézike: Ez a becenév is kicsinyítő képzős, és még játékosabb, mint a Gézuka. Kifejezetten aranyos és kedves hangzású.

Kreatív és egyedi becézések:

  • G: Ez a becenév nagyon rövid és egyszerű, de mégis személyes és egyedi. Főleg írásban, üzenetekben vagy chatben lehet praktikus.

A megfelelő becenév kiválasztása:

A legjobb becenév kiválasztásánál érdemes figyelembe venni az ünnepelt személyiségét, a vele való kapcsolatunkat és az adott helyzetet. Ha például egy hivatalosabb köszöntésről van szó, akkor jobb lehet a teljes név vagy egy semlegesebb becenév használata. Ha viszont közeli barátok vagy családtagok között vagyunk, akkor bátran választhatunk egy játékosabb vagy személyesebb becenevet.

A legfontosabb, hogy a becenév őszinte szeretettel és tisztelettel párosuljon, és hogy az ünnepelt jól érezze magát tőle. A névnap egy remek alkalom arra, hogy egy személyes és kedves becenévvel köszöntsük fel Gézát, és hogy még emlékezetesebbé tegyük számára ezt a különleges napot.

Géza rokon nevek és hasonló hangzású nevek

A Géza név, bár eredete vitatott, egyedi és jellegzetes hangzású név a magyar nyelvben. Nincsenek közvetlen rokon nevei, de találhatunk néhány hasonló hangzású nevet, amelyek hangulatukban vagy jelentésükben emlékeztethetnek rá.

Nincsenek rokon nevek

A Géza név nem kapcsolódik semmilyen névcsoport vagy név eredetű családhoz a magyar nyelvben. Ez a név tehát teljesen egyedi és önálló, ami még különlegesebbé teszi.

Hasonló hangzású nevek

Bár a Géza névnek nincsenek rokon nevei, találhatunk néhány hasonló hangzású nevet a magyar nyelvben:

  • Etele: Ez a férfinév a hun uralkodó, Attila nevének egyik magyar változata. Az Etele név hangzása hasonlít a Gézához, és mindkét név egyfajta erőt és méltóságot sugall.
  • Gergely: Ez a férfinév görög eredetű, és jelentése „éber” vagy „őrző”. A Gergely név első szótagja hasonlít a Géza név első szótagjához, és mindkét név egyfajta bölcsességet és figyelmességet sugall.
  • Gizella: Ez a női név germán eredetű, és jelentése „túsz” vagy „zálog”. Bár a Gizella név női név, hangzása emlékeztet a Gézára.

A Géza név egyedisége

A Géza név rokon neveinek hiánya és a hasonló hangzású nevek kis száma is azt bizonyítja, hogy ez a név valóban különleges és egyedi. A Géza név viselője biztos lehet benne, hogy nem lesz sok névrokona, és hogy neve mindig kitűnik majd a tömegből.

Ez az egyediség hozzájárulhat ahhoz, hogy a Géza nevű személyek magabiztosak és önállóak legyenek, és hogy büszkén vállalják a különleges nevüket. A Géza név tehát nemcsak egy szép és dallamos név, hanem egyfajta identitás és önkifejezés is lehet viselője számára.

Géza idegen nyelvű megfelelői

A Géza név, bár elsősorban a magyar nyelvterületen ismert és használt, érdekes módon néhány más nyelvben is felbukkan, bár korántsem olyan gyakorisággal, mint Magyarországon. A név eredetének bizonytalansága miatt azonban nehéz pontos megfelelőt találni más nyelvekben, amelyek ugyanazt a jelentésárnyalatot és kulturális hátteret hordoznák.

Lehetséges megfelelők és variációk:

  • Német: Geza – A német nyelvben a Géza név szinte változatlan formában jelenik meg, bár a kiejtés némileg eltérhet a magyartól.

  • Angol: Nincs közvetlen angol megfelelője a Géza névnek. Azonban, ha a név legelterjedtebb jelentését, a „látó”-t vagy „jövőbelátó”-t vesszük alapul, akkor az angol „Seer” vagy „Visionary” szavakkal lehetne legjobban visszaadni a jelentését.

  • Egyéb nyelvek: A Géza név más nyelvekben ritkán fordul elő, és általában a magyar alakhoz hasonló formában jelenik meg, például Geza vagy Gheza.

A név elterjedése a világban:

A Géza név elsősorban Magyarországon és a környező országokban ismert, ahol a magyar nyelv és kultúra hatása érvényesül. Német nyelvterületen is előfordulhat, bár jóval ritkábban, mint Magyarországon.

A név jelentése a különböző nyelveken:

A Géza név jelentése a különböző nyelveken változhat attól függően, hogy melyik eredetet vesszük alapul:

  • Látó/jövőbelátó: Ez a jelentés a leggyakoribb a magyar nyelvterületen, és a név feltételezett török eredetéhez kapcsolódik. Ez a jelentés a név viselőjének bölcsességére, intuíciójára és a dolgok mélyebb megértésére való képességére utal.
  • Túsz/zálog: Ez a jelentés a név feltételezett germán eredetéhez kapcsolódik, és a név viselőjének diplomáciai képességeire, illetve arra utalhat, hogy a név viselője egy fontos kapcsolat vagy szövetség záloga volt.
  • Lándzsa: Ez a jelentés szintén a germán eredethez kapcsolódik, és a név viselőjének harcos, bátor természetére utalhat.

A Géza név, bár elsősorban a magyar nyelvterületen ismert, néhány más nyelvben is előfordul hasonló alakban. A név jelentése a különböző nyelveken változhat, de általában a bölcsességet, az intuíciót, a bátorságot vagy a diplomáciai képességeket hangsúlyozza. Bár a Géza névnek nincsenek közvetlen megfelelői más nyelveken, a benne rejlő jelentés és üzenet egyetemes emberi értékeket képvisel, amelyek minden kultúrában megtalálhatóak.

Közismert emberek Géza névvel

A Géza név, bár ma már kevésbé gyakori, mint egykoron, számos kiemelkedő személyiség nevéhez fűződik a magyar történelemben és kultúrában. Ezek az emberek a maguk területén maradandót alkottak, és hozzájárultak ahhoz, hogy a Géza név még ma is megbecsült és tisztelt legyen.

Történelmi személyiségek:

  • Géza fejedelem: A legismertebb Géza kétségtelenül Géza fejedelem, aki a 10. században uralkodott. Ő volt az első keresztény fejedelem a magyarok között, és jelentős szerepet játszott az ország megszilárdításában és a kereszténység elterjesztésében. A Géza név az ő alakjához kötődve vált a magyar történelem szerves részévé.

Írók és költők:

  • Gárdonyi Géza: Az egyik legismertebb Géza nevű személyiség Gárdonyi Géza, a 19-20. század fordulójának jelentős magyar írója. Legismertebb művei az Egri csillagok és a Láthatatlan ember, amelyek a magyar irodalom klasszikusai közé tartoznak. Gárdonyi Géza nemcsak íróként, hanem pedagógusként és újságíróként is tevékenykedett.

  • Bereményi Géza: Kossuth-díjas és József Attila-díjas magyar költő, író, dalszövegíró, filmrendező és dramaturg. Sokoldalú művész, aki számos területen alkotott maradandót. Legismertebb művei közé tartoznak az Eldorádó és a Tanítványok című filmek, valamint Cseh Tamás dalainak szövegei.

Művészek és sportolók:

  • Hofi Géza: Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas magyar humorista, előadóművész, színész és rendező. Hofi Géza a magyar humor egyik legnagyobb alakja volt, aki szatirikus előadásaival és politikai kabaréival évtizedeken át szórakoztatta és gondolkodtatta a közönséget.

  • Maróczy Géza: Világhírű magyar sakkozó, akit a 20. század elejének egyik legerősebb játékosaként tartanak számon. Számos nemzetközi versenyt nyert, és jelentős hatással volt a magyar sakkozók következő generációira.

További ismert Gézák:

  • Debreczeni Márton Géza: magyar festőművész
  • Hegedűs Géza: magyar színész
  • Keszthelyi Ferenc Géza: magyar szobrászművész
  • Ottlik Géza: Kossuth-díjas magyar író
  • Szőcs Géza: magyar költő, műfordító

A Géza név viselői között számos kiemelkedő személyiséget találunk a magyar történelemben, kultúrában, művészetben és sportban. Ezek az emberek mind hozzájárultak ahhoz, hogy a Géza név továbbra is ismert és elismert legyen Magyarországon.

Az ő példájuk inspirációt adhat mindazoknak, akik ezt a nevet viselik, hogy merjenek nagyot álmodni, és tegyenek meg mindent az álmaik megvalósításáért. A közismert Gézák sikerei azt bizonyítják, hogy ezzel a névvel bármit elérhetünk, ha hiszünk magunkban és követjük a szenvedélyünket.

A Géza név elemzése

A Géza név, akárcsak minden más név, hordoz magában bizonyos rezgéseket és energiákat, amelyek hatással lehetnek viselőjének személyiségére és sorsára. A numerológia és az asztrológia segítségével mélyebb betekintést nyerhetünk ezekbe a rejtett jelentésekbe.

Numerológia: A 7-es szám misztikuma

A Géza név numerológiai számértéke 7. Ez a szám a numerológiában a spiritualitást, az intuíciót, a bölcsességet és az önvizsgálatot szimbolizálja.

A 7-es szám jelentése és a Géza név:

  • Intuitív és érzékeny: A Gézák gyakran rendelkeznek erős intuícióval, és képesek mélyen érezni mások érzelmeit. Ez a tulajdonságuk segíthet nekik megérteni a világot és az embereket egy mélyebb szinten.
  • Bölcs és elmélkedő: A 7-es szám a bölcsességet és az elmélkedést is jelképezi. A Gézák gyakran szeretnek gondolkodni az élet nagy kérdésein, és keresik a mélyebb összefüggéseket.
  • Kíváncsi és tanulékony: A 7-esek általában kíváncsiak és szeretnek új dolgokat tanulni. Ez a tulajdonságuk segíthet nekik széleskörű ismeretekre szert tenni, és folyamatosan fejlődni.
  • Önreflexív és spirituális: A 7-es szám az önvizsgálatot és a spiritualitást is szimbolizálja. A Gézák gyakran mélyen elgondolkodnak saját magukon és az életük értelmén. Lehet, hogy vonzódnak a meditációhoz, a jógához vagy más spirituális gyakorlatokhoz.

Asztrológia: A Skorpió szenvedélye

Az asztrológiában a Géza név a Skorpió csillagjegyhez kapcsolódik. A Skorpió a Plútó és a Mars bolygók által uralt víz jegy, amely az átalakulást, az intenzitást, a szenvedélyt és a mélységet jelképezi.

A Skorpió csillagjegy jellemzői és a Géza név:

  • Határozott és szenvedélyes: A Gézák, akárcsak a Skorpió jegy szülöttei, általában határozottak és szenvedélyesek. Tudják, mit akarnak, és elszántan küzdenek a céljaikért.
  • Intuitív és mély érzésű: A Gézák erős intuícióval rendelkeznek, és képesek mélyen érezni és megérteni mások érzelmeit. Ez a tulajdonságuk segíthet nekik erős és tartós kapcsolatokat kialakítani.
  • Titokzatos és rejtélyes: A Gézák gyakran titokzatosak és nehezen kiismerhetőek. Nem szívesen osztják meg másokkal a legmélyebb gondolataikat és érzéseiket.
  • Átalakuló és megújuló: A Skorpió jegy az átalakulást és a megújulást szimbolizálja. A Gézák képesek nagy változásokon keresztülmenni az életük során, és mindig képesek újrakezdeni.
  • Kitartó és erős akaratú: A Gézák nem adják fel könnyen, és képesek leküzdeni a legnagyobb akadályokat is. Erős akaraterejük és kitartásuk segíti őket a céljaik elérésében.

Általános személyiségjegyek:

  • Bölcs és intuitív: A Géza név jelentése „látó” vagy „jövőbelátó”, ami a bölcsességre és az intuícióra utal. A Gézák gyakran rendelkeznek mély belső tudással, és képesek a dolgok mögé látni.
  • Kreatív és elmélyült: A Gézák gyakran kreatívak és szeretnek elmélyülni a gondolataikban és az érzéseikben. Lehetnek tehetségesek a művészetekben vagy az írásban.
  • Határozott és szenvedélyes: A Gézák tudják, mit akarnak, és szenvedélyesen küzdenek a céljaikért. Nem félnek a kihívásoktól, és képesek nagy dolgokat véghezvinni.

A Géza név elemzése azt mutatja, hogy ez a név egy összetett és sokoldalú személyiséget takar. A Gézák intuitívak, bölcsek, kreatívak és szenvedélyesek. Ugyanakkor határozottak, kitartóak és képesek mély érzelmekre.

Fontos azonban megjegyezni, hogy ezek az elemzések csak általános tendenciákat mutatnak, és nem minden Gézára igazak mindenben. Minden ember egyedi, és a személyiségét számos tényező befolyásolja, nem csak a neve.

A Géza név gyakorisága

A Géza név Magyarországon egykor igen népszerű volt, különösen a 19. század végén és a 20. század elején. Azóta azonban jelentősen veszített népszerűségéből, és ma már inkább ritka névnek számít. Ez a tendencia jól mutatja, hogyan változnak az ízlések és a divatok a névválasztásban is az idő múlásával.

Statisztikai adatok:

A név gyakoriságára vonatkozó adatokat a Nyilvántartó.hu adatai alapján, valamint a Wikipédián található keresztnevek gyakoriságáról szóló oldalakon tudjuk megvizsgálni. Ezek szerint:

  • Az 1990-es években a Géza már ritka név volt, évente csak néhány száz újszülött kapta ezt a nevet.
  • A 2000-es évek elején a név még a 100 leggyakoribb férfinév között volt, de a népszerűsége tovább csökkent.
  • A 2010-es évektől kezdve a Géza már nem szerepel a 100 leggyakoribb férfinév között.
  • A legfrissebb adatok szerint (2023) a Géza a 140. leggyakoribb férfinév Magyarországon.

Összehasonlítás más nevekkel:

A Géza név gyakoriságát más, hasonlóan hagyományos magyar férfinevekkel összehasonlítva láthatjuk, hogy bár nem a legritkább, de jóval kevésbé elterjedt, mint sok más név:

  • A Géza ritkább, mint például a László, az István vagy a József, amelyek a leggyakoribb magyar férfinevek közé tartoznak.
  • A Géza gyakoribb, mint például a Béla, az Árpád vagy a Dezső, amelyek szintén hagyományos magyar nevek, de manapság már kevésbé népszerűek.

A név népszerűségének változása:

A Géza név népszerűsége az idő múlásával jelentősen változott. Míg a 19-20. század fordulóján igen gyakori név volt, addig a 20. század második felében és a 21. században fokozatosan veszített népszerűségéből.

A Géza név Magyarországon jelenleg ritka névnek számít, de a 19-20. század fordulóján még igen népszerű volt. Ez a név továbbra is jó választás lehet azoknak a szülőknek, akik egy hagyományos, történelmi múltra visszatekintő és méltóságteljes hangzású nevet keresnek gyermekük számára. Bár a név ma már nem annyira gyakori, a benne rejlő értékek és jelentés még mindig aktuálisak és inspirálóak lehetnek.

Érdekességek, hagyományok, babonák Géza napra

Bár a Géza névnaphoz nem kapcsolódnak olyan széles körben ismert hagyományok, mint például a Márton-naphoz vagy a Katalin-naphoz, mégis számos érdekesség és lehetséges népszokás kapcsolódik hozzá, amelyek különlegessé és emlékezetessé tehetik az ünneplést. A név jelentése és történelmi háttere, valamint a névnap időpontja mind inspirációt adhatnak az ünnepléshez.

Érdekességek:

  • Történelmi jelentőség: A Géza név leghíresebb viselője Géza fejedelem volt, aki a 10. században uralkodott. Ő volt az első keresztény fejedelem a magyarok között, és jelentős szerepet játszott az ország megszilárdításában és a kereszténység elterjesztésében. A Géza név az ő alakjához kötődve vált a magyar történelem szerves részévé.

  • A név jelentése: A Géza név legelterjedtebb jelentése „látó” vagy „jövőbelátó”, ami misztikus és spirituális vonásokat sugall. Ez a jelentés utalhat a név viselőjének bölcsességére, intuíciójára és a dolgok mélyebb megértésére való képességére.

  • A névnap időpontja: A Géza név hivatalos névnapja február 25-e (szökőévben február 26-a). Ez az időpont a tél végéhez és a tavasz közeledtéhez kapcsolódik, ami szimbolikusan új kezdeteket és reményt jelenthet.

Hagyományok kialakítása:

Mivel a Géza névnaphoz nem kapcsolódnak konkrét hagyományok, a családok szabadon alakíthatják ki a saját névnapi szokásaikat. Íme néhány ötlet, hogyan teheted emlékezetessé a Géza névnapot:

  • Történelmi tematika: A Géza név történelmi jelentősége miatt az ünneplés során felidézhetitek Géza fejedelem életét és tetteit, vagy más jelentős magyar történelmi eseményeket. Meglátogathattok egy történelmi helyszínt, elolvashattok egy könyvet a témában, vagy akár megnézhettek egy filmet a magyar történelemről.

  • Jövőbelátás és álmok: A Géza név jelentése miatt az ünneplés során fókuszálhattok az álmokra és a jövőképre. Beszélgethettek az ünnepelt álmairól és céljairól, készíthettek egy „álomtáblát”, vagy akár kipróbálhattok egy játékos jóslást a jövőre vonatkozóan.

  • Kreatív tevékenységek: A Géza név a numerológia és az asztrológia szerint a kreativitáshoz és az önkifejezéshez is kapcsolódik. Az ünnepelttel közösen készíthettek egy műalkotást, írhattok egy verset vagy dalt, vagy akár kipróbálhattok egy új kézműves technikát.

  • Családi összejövetel: A névnap mindig jó alkalom arra, hogy a család és a barátok összegyűljenek, és együtt ünnepeljék az ünnepeltet. A közös étkezés, beszélgetés és játékok még emlékezetesebbé tehetik a napot.

Babonák és hiedelmek:

A Géza névhez jelenleg nincsenek kapcsolódó konkrét babonák vagy hiedelmek Magyarországon. Azonban a név jelentése alapján elképzelhető, hogy a jövőben kialakulnak olyan hiedelmek, amelyek a bölcsességhez, az intuícióhoz vagy a jövőbelátáshoz kapcsolódnak.

A Géza névnap egy különleges alkalom arra, hogy az ünnepelt személyiségét és a névhez kapcsolódó értékeket ünnepeljük. Bár nincsenek konkrét hagyományok ehhez a névnaphoz kapcsolódóan, a név jelentése és történelmi háttere számos lehetőséget kínál az egyedi és emlékezetes ünneplésre.

15 névnapi köszöntés a Géza névnapra

  1. Boldog névnapot, Géza! Legyen ez a napod tele örömmel és boldogsággal!
  2. Kedves Géza! Sok szeretetet kívánok névnapod alkalmából!
  3. Isten éltessen sokáig, Géza! Kívánom, hogy minden álmod váljon valóra!
  4. Boldog névnapot, Gege! Legyen szép a napod!
  5. Gezu, szívből gratulálok a névnapodhoz!
  6. Kedves Géza! Kívánok neked minden jót ezen a különleges napon!
  7. Gézuka, sok boldogságot kívánok névnapod alkalmából!
  8. Gézike, Isten éltessen! Boldog névnapot!
  9. Géza, kívánom, hogy a mai nap legyen tele boldog pillanatokkal!
  10. Kedves Géza! Kívánom, hogy az élet mindig mosolyogjon rád!
  11. Gege, legyen ez a napod olyan különleges, mint te magad!
  12. Sok szeretetet kívánok névnapod alkalmából, Gezu!
  13. Boldog névnapot, Gézuka! Élj sokáig és boldogan!
  14. Kedves Gézike! Kívánom, hogy minden vágyad teljesüljön!
  15. Géza, szívből gratulálok a névnapodhoz! Legyen csodálatos ez a nap!
Férfi nevek: Géza névnap
Férfi nevek: Géza névnap

Névnapok – névnap infók: