Levente névnap

Férfi nevek: Levente névnap

Levente névnap – Minden, amit tudnod kell a névnapról

Levente név eredete és jelentése

A Levente név magyar eredetű férfinév, amely a honfoglalás korából származik, és már több mint ezer éve használatos a magyar nyelvterületeken. A névnek erős történelmi és kulturális jelentősége van, amely mélyen gyökerezik a magyar történelemben.

A Levente név eredete

  1. Ősi magyar eredet: A Levente név az ősi magyar nyelvből származik, és már a honfoglalás előtti időkben is használatos volt. A magyar törzsek körében Levente egy magas rangú vezetői címként is szolgált, ami a név harcias és vezéri vonatkozásaira utal. Az egyik legkorábbi írásos említése Levente fejedelem nevéhez köthető, aki Árpád vezér fia volt.
  2. Jelentése: A név valószínűsíthető jelentése „vezér”, „hadvezér”, vagy „harcos”. Egyes nyelvészek úgy vélik, hogy a Levente név az iráni eredetű „lábán” szóból eredhet, amely „orvos” vagy „gyógyító” jelentéssel bír, azonban a magyar nyelvterületeken inkább a harcos vagy vezető értelmezés az elterjedtebb.
  3. Kapcsolat a magyar mitológiával és történelemmel: A Levente név a magyar mitológiában és történelemben is fontos szerepet játszik. A korai középkorban és a magyar történelemben a Levente nevet gyakran a vezérek és a harcosok nevével kapcsolták össze, és ezt a hagyományt tovább erősítette a magyar irodalom és népi kultúra.

A név nemi hovatartozása

A Levente név kifejezetten férfinévként ismert és használt Magyarországon. Bár a név eredetileg egy köznév volt, amely vezetői, harcosi rangot vagy címet jelölt, a történelem során kizárólag férfi utónevekként terjedt el, és ma is csak férfiak számára használatos.

Kulturális és történelmi háttér

A Levente név különösen népszerűvé vált a 20. században, amikor a magyar névadási szokásokban ismét előtérbe kerültek az ősi, hagyományos magyar nevek. A név különleges jelentésének és erős történelmi kapcsolatainak köszönhetően sok szülő választja ezt a nevet fiainak, hogy tiszteletet adjanak a magyar történelemnek és kulturális örökségnek.

A Levente név egy ősi, magyar eredetű férfinév, amely a vezérség, vezetés és harciasság szimbóluma. A név viselői gyakran erős személyiségek, akik büszkék történelmi gyökereikre és magyar identitásukra. A Levente név tehát nemcsak hangzásában erőteljes és férfias, hanem történelmi és kulturális kontextusában is nagy jelentőséggel bír.

Mikor van Levente névnapja?

A Levente névnapját Magyarországon hivatalosan június 18-án ünnepeljük. Ez a dátum szerepel a legtöbb névnaptárban mint az elsődleges nap, amikor a Levente nevűek névnapjukat tartják.

Egyéb névnapok

Bár a hivatalos névnap június 18., a Levente név más napokon is ünnepelhető, attól függően, hogy melyik naptárat vagy hagyományt követjük. Az alábbiakban felsorolok néhány másik lehetséges dátumot, amikor a Levente nevűek ünnepelhetnek:

  • Március 13. – Néhány naptárban ez a dátum is szerepel mint Levente névnap.
  • Szeptember 23. – Alternatív névnap, amelyet szintén megemlítenek egyes névnaptárak.

Regionális különbségek és variációk

Fontos megjegyezni, hogy a névnapok ünneplésének időpontja régiónként és családonként is eltérhet. Vannak családok vagy közösségek, amelyek az alternatív dátumok egyikét részesítik előnyben, míg mások ragaszkodnak a hivatalos június 18-i dátumhoz. Ezért érdemes mindig ellenőrizni a naptárakat és egyeztetni az érintettekkel, hogy pontosan mikor ünneplik a Levente nevűek névnapját.

Összességében a Levente névnapot leggyakrabban június 18-án ünneplik Magyarországon, de az alternatív időpontok is elfogadottak lehetnek a családi vagy helyi hagyományok alapján.

Hogyan lehet becézni a Levente nevet?

A Levente név viszonylag hosszú, de számos becézési formája létezik, amelyeket családtagok, barátok vagy szerelmesek gyakran használnak a mindennapokban. A becenevek általában kedveskedő, játékos formák, amelyek szeretetet és közelséget sugallnak.

Levente név becézései

  • Levi – Az egyik leggyakoribb és legismertebb becenév a Levente névhez. Rövid, egyszerű, könnyen megjegyezhető.
  • Levik – A Levi név játékosabb, kedvesebb változata, amely gyakran használatos családi körben.
  • Levikó – Még szeretetteljesebb forma, amely különösen a kisgyermekeknél vagy közeli hozzátartozóknál népszerű.
  • Levike – A becenevek egyik aranyos változata, amely gyengédséget és gondoskodást sugall.
  • Ventike – Ritkább becenév, de egyes családokban és baráti körökben előfordul, és játékos hangzása miatt kedvelt.

Egyéni és különleges becenevek

A becenevek gyakran személyes kapcsolatok alapján alakulnak ki, így előfordulhat, hogy egyes Leventék egyedi beceneveket kapnak, amelyek nem szerepelnek a fentiek között. Ezek a becenevek utalhatnak a személyiségükre, megjelenésükre vagy közös élményeikre. Néhány példa:

  • Lencsi – Egy ritkább, játékos változat.
  • Lencsó – Szintén egyedi, közvetlen kapcsolatot sugalló becenév.
  • Levi baba – Gyakran használt kedveskedő becenév kisgyermekeknél vagy szerelmesek között.

A Levente név számos változatban becézhető, ami tükrözi a viselőjével való kapcsolat személyességét és szeretetét. A becenevek nemcsak kedveskedő formák, hanem a közeli kapcsolatokat is szimbolizálják, és erősítik a név viselője iránti érzelmi kötődést.

A Levente név rokon nevei és hasonló hangzású nevek

A Levente névhez több más név is kapcsolódik, amelyek hangzásban, eredetben vagy jelentésben hasonlóak lehetnek. Ezek a nevek nemcsak hangzásuk miatt állnak közel a Leventéhez, hanem azért is, mert több közös tulajdonsággal bírnak a magyar névadási szokásokban.

Rokon nevek

  • Lehel – Ősi magyar férfinév, amelynek eredete és jelentése a magyar történelemhez és mitológiához kapcsolódik. Jelentése „fénylő” vagy „csillogó”, de a magyar kultúrában az egyik legismertebb Lehel kürtjéhez kötődik.
  • László – Népszerű magyar férfinév, amelynek eredete a szláv Vladislav névre vezethető vissza, és jelentése „dicsőség”. Bár eredetileg nem magyar név, a László nevet a magyar kultúrában régóta használják, és népszerűsége töretlen.
  • Lőrinc – Latin eredetű férfinév, jelentése „Laurentius” (azaz „babérkoszorús”). A név közismert Magyarországon is, és sokan használják rokonságban vagy baráti körben.

Hasonló hangzású nevek

  • Bence – Magyar eredetű férfinév, amely népszerűsége az utóbbi évtizedekben megnőtt. Hangzásában hasonlít a Levente névre, és szintén erőteljes, határozott név.
  • Csongor – Ősi magyar férfinév, amely hangzásában és eredetében is közel áll a Levente névhez. Jelentése „madár” vagy „hős”, és gyakran használják a magyar kultúrában.
  • Elemér – Magyar eredetű név, amely hangzásában hasonlít a Leventéhez. Az Elemér név a régi magyar kultúrában elterjedt volt, de manapság ritkábban használt.
  • Loránd – Bár nem teljesen azonos hangzású, a Loránd név (amely a német Roland magyarosított változata) hasonló dallamossággal bír, és szintén férfias névként használatos Magyarországon.

A név variációi és hasonló nevek használata

A Levente névhez kapcsolódó rokon és hasonló hangzású nevek közös jellemzője, hogy mindegyikük magyar eredetű vagy régóta jelen van a magyar névadási kultúrában. Ezek a nevek erőteljes, karakteres jelentéssel bírnak, és gyakran használják őket olyan családok, akik értékelik a hagyományos magyar neveket.

A Levente név rokonságban áll több más, hasonló hangzású és jelentésű magyar névvel. Ezek a nevek mind karakteres, tradicionális választások, amelyek jól illeszkednek a magyar kultúrához és nyelvhez, és tükrözik a név viselőinek erős személyiségét és történelmi gyökereit.

Levente név idegen nyelvű megfelelői

A Levente név egy kifejezetten magyar eredetű férfinév, ezért más nyelveken nincs pontos megfelelője. Mivel a Levente név egyedi és szorosan kapcsolódik a magyar kultúrához és történelemhez, idegen nyelvi változatait nehéz meghatározni. Azonban találhatunk néhány nevet, amelyek hangzásukban, jelentésükben vagy konnotációjukban hasonlítanak hozzá.

Hasonló jelentésű vagy hangzású nevek más nyelveken

  1. León – Spanyol nyelven a León név jelentése „oroszlán”, amely hasonlóan erőteljes, férfias konnotációval bír, mint a Levente. Bár nem pontos megfelelője, a León név viselői is vezetői, harcos jelleggel rendelkeznek.
  2. Leo – Az angol, német, olasz, és sok más nyelven a Leo név, amely szintén „oroszlánt” jelent, egy másik hasonló név lehet. Ez is a bátorságot, erőt és vezetői képességeket sugallja, akárcsak a Levente.
  3. Leonard – Több nyelvben használatos név, amely a „Leo” névhez kapcsolódik, és „erős oroszlán” jelentéssel bír. Ez a név is hasonló asszociációkat kelt, mint a Levente, különösen a harciasság és vezetői tulajdonságok tekintetében.
  4. Valentin – Bár nem ugyanaz a név, a Valentin név (latin eredetű, jelentése: „erős, egészséges”) szintén erős, karakteres név, és hangzásában némileg hasonlít a Leventére.
  5. Leopold – Német eredetű név, amely a német „leo” (oroszlán) és „bald” (bátor) szavakból tevődik össze. Bár eltér a magyar Levente név eredetétől, mindkettő egyfajta harcos, bátor karaktert idéz.

Nemzetközi kontextusban történő használat

A Levente név nem rendelkezik egyértelmű nemzetközi megfelelővel, mivel egy kifejezetten magyar névről van szó. Azonban népszerűsége növekszik a határon túli magyar közösségekben is, ahol sok szülő választja ezt a nevet gyermekeinek, hogy megőrizzék a magyar kultúra iránti tiszteletet és szeretetet. Más országokban, ahol a Levente név nem ismert, gyakran a fent említett neveket használják hasonló hangzás vagy jelentés miatt.

Mivel a Levente egy egyedülálló, magyar eredetű név, nincs pontos idegen nyelvi megfelelője. Azonban a hasonló jelentésű vagy hangzású nevek – mint a León, Leo, Leonard vagy Valentin – bizonyos kontextusokban azonosíthatók vele. A Levente név különlegessége és egyedisége éppen abban rejlik, hogy mélyen gyökerezik a magyar kultúrában, és az egyik olyan név, amelyet leginkább a magyar közösségek használnak.

Közismert emberek a Levente névvel

A Levente név viselői között számos híres és elismert személy található, akik különböző területeken – mint a zene, irodalom, sport vagy színjátszás – értek el sikereket. Az alábbiakban bemutatok néhány közismert Leventét, akik tehetségükkel és munkásságukkal híressé váltak Magyarországon és nemzetközileg is.

Közismert Leventék

  1. Szörényi Levente – A magyar könnyűzene egyik legismertebb alakja, zeneszerző, énekes, gitáros. Az Illés együttes és a Fonográf zenekar tagjaként vált híressé, és számos magyar rockopera, mint például az István, a király társszerzője. Szörényi Levente meghatározó alakja a magyar rockzenének, és generációk óta hatással van a magyar zenei életre.
  2. Levente Molnár – Nemzetközi hírű magyar színész, aki az Oscar-díjas Saul fia című filmben nyújtott alakításával vált ismertté. Molnár Levente a kolozsvári Állami Magyar Színház színművésze, számos hazai és nemzetközi színházi és filmes produkcióban szerepelt.
  3. Levente Péter – Színész, rendező, író, televíziós személyiség, aki több generáció számára vált ismertté Magyarországon, különösen a gyerekek és családok körében. Levente Péter neve összefonódott a gyermekműsorokkal, és több mint ötven éve aktív a magyar szórakoztatóiparban.
  4. Levente Dárdai – Magyar származású német labdarúgó, edző. A Dárdai család egyik ismert tagja, apja, Dárdai Pál híres magyar labdarúgó és edző. Levente Dárdai a német Hertha BSC utánpótlás-csapatában játszik, és sokan tehetséges játékosnak tartják.
  5. Levente Csordás – Magyar úszó, többszörös magyar bajnok és válogatott sportoló. Számos hazai és nemzetközi versenyen ért el kiváló eredményeket, és egyike a magyar úszósport kiemelkedő tehetségeinek.
  6. Levente Harsányi – Magyar színész, humorista és televíziós műsorvezető, aki különösen a stand-up comedy világában vált népszerűvé. Harsányi Levente számos televíziós műsorban és szórakoztató produkcióban szerepelt, és ismert humorérzékéről, valamint karakteres előadásmódjáról.

A Levente név viselői között sok olyan ismert és elismert személy található, akik különböző területeken értek el sikereket és tettek szert hírnévre. Legyen szó zenéről, filmről, sportról vagy televíziózásról, a Levente nevűek közös jellemzője, hogy kreatívak, tehetségesek és elkötelezettek munkájuk iránt, így hozzájárulnak a magyar kultúra és művészet gazdagításához.

A Levente név elemzése

A Levente név nemcsak a magyar történelemben és kultúrában játszik fontos szerepet, hanem érdekes jelentéssel és karakterisztikával bír, amelyeket különböző elemzések, például a numerológia, asztrológia és személyiségjegyek vizsgálata során ismerhetünk meg.

Numerológiai elemzés

A numerológia szerint a Levente névhez az 5-ös szám kapcsolódik. Az 5-ös számot a szabadság, a kalandvágy és az alkalmazkodóképesség jellemzi. Az ilyen számot viselők általában szeretik az új élményeket, a változatosságot, és nem riadnak vissza az ismeretlen kihívásoktól.

  • Pozitív tulajdonságok: Rugalmasság, lelkesedés, kíváncsiság, kalandvágy, kreativitás. Az 5-ös számú emberek energikusak, gyorsan gondolkodnak és cselekednek, valamint képesek könnyedén alkalmazkodni új helyzetekhez.
  • Negatív tulajdonságok: Nyughatatlanság, türelmetlenség, hajlam a kockázatos döntések meghozatalára, néha kiszámíthatatlanság.

Asztrológiai elemzés

Az asztrológiai elemzések alapján a Levente név viselőit gyakran a Nyilas vagy a Kos csillagjegyekkel társítják. Ezek a jegyek jellemzően bátor, kezdeményező, kalandvágyó személyiségek, akik szeretik a kihívásokat és az önálló gondolkodást.

  • Nyilas: Optimista, kalandvágyó, szellemes, nyitott az új dolgokra, filozófiai érdeklődésű. A Nyilas csillagjegyhez kapcsolódó Leventék általában szeretnek utazni, új tapasztalatokat szerezni, és pozitívan szemlélik az életet.
  • Kos: Bátor, vezető típus, energikus, önálló, szenvedélyes. A Kos csillagjegyű Leventék dinamikusak és lelkesek, könnyen kezdeményeznek új projekteket, és szeretnek új kihívásokkal szembenézni.

Általános személyiségjegyek

A Levente név viselői általában erős, magabiztos személyiségek, akik szeretik a vezető szerepet betölteni. Ők gyakran energikusak, dinamikusak és céltudatosak, szeretnek kitűnni a tömegből, és bátran vállalnak kockázatot.

  • Vezetői képességek: A Levente nevűek gyakran természetes vezetői készségekkel rendelkeznek. Képesek inspirálni másokat, és hatékonyan vezetik a csapatot a célok elérése érdekében.
  • Bátorság és kalandvágy: A Leventék bátrak és szívesen keresik az új élményeket. Nem félnek kilépni a komfortzónájukból, és nyitottak a változásra, ami izgalmas, új kalandokhoz vezethet.
  • Függetlenség és önállóság: Gyakran önállóak és függetlenek, saját elképzeléseik és terveik szerint cselekednek, nem szorulnak mások iránymutatására.
  • Kreativitás és innováció: A Levente nevű emberek gyakran kreatívak, és új ötletekkel, megoldásokkal állnak elő. Szívesen próbálnak ki új módszereket, és nyitottak az innovációra.

A Levente név viselői általában energikus, bátor és kreatív személyiségek, akik vezetői képességekkel és erős belső motivációval rendelkeznek. A nevükhöz kapcsolódó numerológiai és asztrológiai jellemzők alapján szeretik a kihívásokat, az új élményeket és a változatosságot. Az Levente nevűek általában pozitív, dinamikus egyéniségek, akik képesek alkalmazkodni az új helyzetekhez, és élvezik az élet kalandjait.

A Levente név gyakorisága

A Levente név az elmúlt évtizedekben folyamatosan jelen volt a magyar névadási szokásokban, és népszerűsége töretlen. A név történelmi gyökerei és erőteljes jelentése miatt sok szülő választja ezt a nevet fiának, így a Levente név viselőinek száma stabil és magas Magyarországon.

Levente név gyakorisága Magyarországon

  • 20. század eleje és közepe: A Levente név a 20. század első felében ritkábban fordult elő, inkább az ősi magyar nevek között tartották számon. Az 1940-es és 1950-es években azonban a magyar történelem és kultúra iránti érdeklődés újra fellángolásával egyre több szülő kezdte el adni gyermekének ezt a nevet.
  • 20. század második fele és 21. század: A Levente név népszerűsége az 1970-es és 1980-as években jelentősen megnőtt, és azóta is sok újszülött fiú kapja ezt a nevet. Az elmúlt évtizedekben folyamatosan jelen van a legnépszerűbb magyar fiúnevek listáján, és a trendek azt mutatják, hogy a név kedveltsége stabil.
  • Statisztikai adatok: Az utóbbi években a Levente név rendszeresen szerepel a leggyakrabban adott nevek között Magyarországon. A 2000-es évek elejétől kezdve a Levente név a top 20 leggyakoribb fiúnevek között van, és az utóbbi években még előkelőbb helyet foglalt el a népszerűségi rangsorban. Például 2010 és 2020 között a Levente név gyakran volt a leggyakrabban választott nevek egyike.

Nemzetközi szinten

  • A Levente név kifejezetten magyar eredetű, és emiatt más országokban kevésbé ismert vagy elterjedt. Bár a név népszerűsége növekszik a határon túli magyar közösségekben, nemzetközi szinten nem gyakori.
  • A név nem rendelkezik egyértelmű megfelelővel más nyelveken, ezért a Levente nevet viselők általában magyar gyökerekkel rendelkeznek, vagy magyar származású családokban találhatók meg.

Trendek és változások

Az utóbbi években a hagyományos és ősi magyar nevek, mint a Levente, ismét népszerűvé váltak, különösen a fiatalabb szülők körében, akik értékelik a név történelmi és kulturális jelentését. Ez a tendencia valószínűleg a következő években is folytatódik, mivel a Levente név egyre inkább szimbolizálja a magyar nemzeti identitást és kulturális örökséget.

Összességében a Levente név Magyarországon egy nagyon népszerű és gyakran választott fiú név, amelynek népszerűsége folyamatosan magas szinten marad. A név történelmi és kulturális jelentősége, valamint erőteljes, férfias hangzása miatt sok szülő választja ezt a nevet gyermekének, és a trendek azt mutatják, hogy a Levente név továbbra is kedvelt marad Magyarországon.

Levente névnaphoz kapcsolódó érdekességek

A Levente névnapja különleges alkalom lehet az ünneplésre, hiszen ez a név mélyen gyökerezik a magyar történelemben és kultúrában. Bár nem tartoznak hozzá specifikus néphagyományok, számos érdekes tény, szokás és babona fűződhet a névnap megünnepléséhez, amelyek színesebbé tehetik ezt az alkalmat.

Névnapi hagyományok és szokások

  1. Névnapok ünneplése Magyarországon: A névnapok ünneplése Magyarországon fontos családi és társadalmi esemény. A Levente névnapot hivatalosan június 18-án tartják, de más dátumok is előfordulnak (például március 13. és szeptember 23.), amikor egyes családok vagy közösségek is megemlékeznek erről. A névnapok megünneplése gyakran családi összejöveteleket, baráti találkozókat foglal magában, ahol virágokkal, ajándékokkal és finom ételekkel kedveskednek az ünnepeltnek.
  2. Ajándékok és köszöntők: A névnapi ajándékok általában kisebb meglepetések, mint például borok, édességek, könyvek vagy személyes tárgyak. A Levente névnapján szokásos az ünnepeltet kedves szavakkal köszönteni, névnapi köszöntőt mondani vagy üdvözlőlapot küldeni, amely tele van jókívánságokkal, szeretettel és boldogsággal.
  3. Családi hagyományok: Sok család saját hagyományokkal rendelkezik a névnap megünneplésére. Egyes családoknál például különleges vacsorával, süteménnyel vagy házi készítésű ételekkel készülnek, mások inkább a kirándulást vagy valamilyen közös programot részesítenek előnyben.

Babonák és hiedelmek

  1. Névnaphoz kapcsolódó jóslatok: Magyar hagyományok szerint néhányan úgy tartják, hogy a névnap időjárása előre jelezheti az elkövetkező időszakot. Ha a Levente napján (június 18.) szép, napos idő van, az a babona szerint szerencsés évre utal. Ha viszont esős vagy borongós az idő, az kihívásokkal teli időszakot jelezhet.
  2. Álomfejtés névnap előtt: Egyes babonák szerint a névnap előtti éjszakán látott álmok különleges jelentőséggel bírnak. Azt mondják, hogy ha valaki a Levente névnap előtti éjjel álmodik, az álom megmutathatja, milyen lesz az elkövetkező év, vagy milyen fontos események várnak az illetőre.
  3. Reggeli meglepetés: Egy régi magyar szokás szerint az ünnepeltet már korán reggel meg kell lepni, hogy az egész napja örömteli és sikeres legyen. A korai köszöntés szerencsét hozhat, és boldogsággal töltheti el a névnapos Leventét.

Különleges érdekességek a Levente névnaphoz kapcsolódóan

  1. Nemzeti identitás és névnap ünneplése: A Levente név napjának megünneplése gyakran összefonódik a magyar kultúra és történelem tiszteletével. Sokak számára a névnap egyben emlékezés is a magyar múlt nagy vezéreire, harcosaira, akik ezt a nevet viselték. Ez különösen fontos lehet azoknak a családoknak, akik büszkék magyar gyökereikre.
  2. Modern névnapi trendek: Az utóbbi években a névnapok ünneplése sok esetben új formákat öltött. A hagyományos ünneplés mellett egyre többen választanak modern megoldásokat, mint például online köszöntők, tematikus partik vagy különleges programok szervezése az ünnepelt tiszteletére. A Levente nevűek névnapi ünneplése így sokféle formában valósulhat meg, a hagyományos családi vacsoráktól a baráti kirándulásokig.
  3. Történelmi és kulturális szempontok: Mivel a Levente név mély történelmi gyökerekkel rendelkezik, néhány ünneplés középpontjában a magyar történelem megismerése is állhat. Például látogatások történelmi helyszínekre, beszélgetések a magyar honfoglalás koráról vagy akár olyan események szervezése, ahol a magyar hagyományokat idézik fel.

A Levente névnapja sokféle érdekességet és szokást hordoz magában, amelyek az ősi magyar kultúrából és a modern névnapi ünneplési szokásokból egyaránt merítenek. A névnaphoz kapcsolódó hagyományok, babonák és új trendek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy ez a nap különleges és emlékezetes legyen minden Levente nevű számára.

15 Névnapi köszöntő Leventéknek

  1. Boldog névnapot, Levente! Kívánom, hogy a mai napod tele legyen örömmel és boldog pillanatokkal!
  2. Kedves Levente, legyen a névnapod épp olyan különleges, mint Te vagy! Sok szeretettel köszöntelek ezen a szép napon!
  3. Drága Levente, ezen a különleges napon kívánom, hogy minden álmod valóra váljon! Boldog névnapot!
  4. Levente, boldog névnapot kívánok! Legyen ez a nap tele nevetéssel, szeretettel és jókedvvel!
  5. Kedves Levente, kívánom, hogy névnapodon mindenki mosolyt csaljon az arcodra! Boldog névnapot!
  6. Levente, ezen a különleges napon kívánok Neked sok boldogságot és sok örömet! Legyen csodás a névnapod!
  7. Boldog névnapot, Levente! Remélem, hogy ma minden pillanatod tele lesz vidámsággal és boldogsággal!
  8. Kedves Levente, szeretettel gondolok Rád a névnapodon! Kívánom, hogy ez a nap éppen olyan nagyszerű legyen, mint Te magad!
  9. Levente, kívánom, hogy névnapodon minden kívánságod valóra váljon, és az egész év boldogságban teljen!
  10. Drága Levente, legyen a névnapod tele szép emlékekkel és örömteli pillanatokkal! Boldog névnapot!
  11. Levente, szeretettel kívánok Neked boldog névnapot, és sok sikert mindenben, amit eltervezel!
  12. Kedves Levente, kívánom, hogy ez a névnapod tele legyen szeretettel és vidámsággal! Boldog névnapot!
  13. Boldog névnapot, Levente! Kívánom, hogy a mai nap minden perce különleges legyen, és tele legyen jókedvvel!
  14. Levente, remélem, hogy névnapod minden pillanata olyan boldog lesz, mint Te magad! Köszöntelek sok szeretettel!
  15. Kedves Levente, legyen ez a nap éppen olyan ragyogó, mint amilyen Te vagy! Boldog névnapot kívánok Neked!
Férfi nevek: Levente névnap
Férfi nevek: Levente névnap

Névnapok – névnap infók: